Adatkezelés

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ        COOKIE TÁJÉKOZTATÓ   

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató, az annaguesthouse.hu weboldal látogatói és felhasználói részére

 

Röviden összefoglalva:
• Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.
• Direkt Marketing levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk.
• Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.
• Harmadik félnek személyes adatokat csak is az érintett hozzájárulásával adunk át.
• Kérés esetén felvilágosítást adunk a tárolt adatokról az érintett személynek,
• Az érintett személy az adatainak törlését is bármikor kérheti az elérhetőségeinken.

 

Bevezetés

A weboldal tulajdonosa mint szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során, az oldalról emailt küldő személyek adatait kezeli abból a célból, hogy részükre megfelelő szolgáltatást nyújthasson.

A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól.

 

Az adatkezelő elérhetőségei:

  Név / cégnév:

 Anna Vendégház

  Székhely:

 8226 Alsóörs, Révész u. 2.

  Levelezési cím:

  8226 Alsóörs, Révész u. 2.

  E-mail:

 info@annaguesthouse.hu

  Telefon:

  (06) 87 789-985

 

 

Fogalommeghatározások

  • a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;

  • adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

  • személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

  • az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

  • adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

  • címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

  • harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

 

 

Az adatkezelés irányelvei

Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

 

A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon végzi.

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történik.

A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és csak a szükséges mértékű lehet.

A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.

 

 

Fontos adatkezelési információk

Az adatkezelés célja, hogy a weboldal tulajdonosa a weboldal működtetése során az oldalon e-mailban jelentkező személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldalról e-mailt küldők.

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

Az adatok megismerésére a weboldal tulajdonosán kívül senki nem jogosult!

Az érintett személy kérelmezheti a weboldal tulajdonosától a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról.

Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére a weboldal tulajdonosa indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, a weboldal tulajdonosa pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

 

Megbízás, megrendelés leadása

Az adatkezelés célja kapcsolatfelvétel, visszaigazoló e-mail küldése, későbbiekben esetleges többletszolgáltatás nyújtása, Az Ön megrendelését a weboldal tulajdonosa csak akkor tudja teljesíteni, ha megadja kapcsolattartási és számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a kapcsolattartás és számlázás miatt.

 

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Számlázás esetén az adatkezelés jogszabályi előíráson alapul.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldalról elküldött e-mail levél elküldői.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés jogszabályi előírás, a munkakapcsolat fennállása, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

Az adatok megismerésére a weboldal tulajdonosán kívül senki nem jogosult!

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

 

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

  Kezelt adatok köre    

  Az adatkezelési adatok konkrét célja   

Név

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon

Azonosítás, kapcsolattartás.

 

 

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található e-mail címre küldött levelének elküldésével teszi meg. Az emailban elküldött adatok kezelését e-mail levelének elküldésével engedélyezi az oldal tulajdonosának. Az emailban kötelező adatokat a weboldal tulajdonosa nem kér, azonban a fent megjelölt adatok (így a név, cégnév, cím, e-mail, telefon) a későbbi kapcsolat felvételéhez illetve fenntartásához szükségesek. A Kapcsolat megszünésével az adatok törlésre kerülnek.

Az érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Google Analytics

Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja

 

 

Adatfeldolgozó

 

Tárhelyszolgáltató:

 

Név / cégnév:

ActiveNet Informatikai Bt.

Székhely:

1034 Budapest, Bécsi út 85.

Telefon:

info@activenet.hu

E-mail:

+36 70 208 86 26

 

Az Ön által megadott adatokat a tárhelyszolgáltató által üzemeltetett szerver tárolja. Az adatokhoz csak a weboldal tulajdonosa, illetve a szervert üzemeltető munkatársak férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

 

A tevékenység megnevezése: tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás.

Az adatkezelés célja: a weboldal működésének biztosítása.

A kezelt adatok: az érintett által megadott személyes adatok

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje. Az adatkezelés a weboldal működésének végéig, illetve a weboldal működtetője és a tárhelyszolgáltató közötti szerződéses megállapodás szerint. Az érintett személy szükség esetén a tárhelyszolgáltatót megkeresve is kérheti adatai törlését.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása, illetve jogszabályon alapuló adatkezelés.

 

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

 

A tájékoztatás kéréshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A törléshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A zároláshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A tiltakozáshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség

Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesítse cégünket, így lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az Ön érdekében mindent megteszünk, hogy a vázolt probléma megoldódjon.

 

Amennyiben az Ön megítélése szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, értesítse erről a hatóságot az alábbi elérhetőségeken:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c 
Telefon: +36 (1) 391-1400 
Fax: +36 (1) 391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu 
URL https://naih.hu 
koordináták: É 47°30'56''; K 18°59'57'' 

 

 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

 

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

  • A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény.

  • A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet.

  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

  • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről.

 

Fel

 

 

 

 

Cookie (süti) tájékoztató

 

Figyelem!! 
Tájékoztatjuk, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek a látogatóról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem, akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

 

 

HTTP cookie

A HTTP-cookie (magyarul süti) egy információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütiket maga a web szerver hozza létre a böngésző segítségével a felhasználó gépén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. Leggyakrabban egy adott weboldal regisztrált felhasználóinak azonosítására, felismerésére pl.: webáruházakban bevásárlókosár nyilvántartására vagy látogatók nyomon követésére használják.

Cookie-k típusai

Az ideiglenes cookie-k, más néven munkamenet cookie-k a böngésző bezárását követően automatikusan törlődnek a számítógépről. Ezeket a sütiket a webhelyek ideiglenes adatok tárolására – például a bevásárlókocsiban található cikkek nyilvántartására – használják. Az állandó, maradandó, más néven mentett cookie-k böngésző ablak bezárása után is az Ön számítógépen maradnak. Ezek használatával tárolnak a webhelyek adatokat, például a már említett bejelentkezéshez szükséges nevet és jelszót, mindezt azért, hogy ne kelljen a következő felkereséskor ismételten bejelentkeznie. Ezek az állandó cookie-k napokig, hónapokig illetve törlésükig is megmaradnak a számítógépen.

Süti létrehozása

1. Bizonyos oldalakra lépés után az ön számítógépe egy HTTP kérést (request) küld a szerver felé. 2. A szerver létrehoz egy új felhasználói azonosítót, majd bejegyzi azt saját adatbázisába. 3. A szerver egy http választ (response) küld vissza az ön számítógépére, benne az előzőleg létrehozott sütivel. 4. Az ön számítógépe eltárolja ezt a sütit.

Süti használata

1. Következő alkalommal amikor meglátogatja az adott oldalt, akkor az ön számítógépe újra kapcsolatba lép a szerverrel, és a http kéréshez már hozzácsatolja ezt a sütit is. 2. A szerver összeveti a kapott sütit az általa tárolttal, így egyszerre tudja autentikálni Önt mint felhasználót, és emlékezni a korábbi beállításaira. 3. Ezután a szerver egy http választ (response) küld vissza az ön számítógépére, benne a szükséges adatokkal ( a süti-vel)

Weboldalunk cookie használata

Weboldalunk egy nyelvfelismerő sütit használ (sLanguage) amely kilépéskor megjegyzi milyen nyelven böngészett, így a legközelebbi látogatás során ugyan azt a nyelvű oldal fog betöltődni. Ez a süti csak az ön kényélmét szolgálja és más adatot nem küld, nem tárol. Weboldalunk semmilyen adatot nem tárol Önről vagy böngészési szokásairól.

Cookie használatának tiltása

Amennyiben Ön mégsem akarná engedélyezni a sütik használatát, akkor azok tiltására lehetősége van böngészőjének beállításainál. Elképzeléseinek megfelelően a cookie-kat letilthatja vagy engedélyezheti az összes webhelyen, illetve megválaszthatja, hogy melyik webhelynél engedélyezi azokat. Böngészőjének megfelelően tudja a beállításokat elvégezni pl.: Google Chrome böngésző használata esetén vagy az Internet Explorer használata esetén.

A süti beállítások módosításáról részletesen a böngésző súgójában vagy az alábbi oldlakon olvashat:

 


 

Fel

 

 

 

 

KAT-TXTcms 2.0 | Kinézet: NetStílus K@tilla | Anna Vendégház | Tartalom: Anna Vendégház | Nyaralás Alsóörsön | Alsóörsi kiadó apartmanok
szállás apartman Alsóörsön, apartmann zimmer frei in Alsóörs, szabad szoba alsóörsön, szoba a Balaton Északi partján, szoba kiadó Alsóörsön, room for rent Alsóörs. Az Anna alsóörsi vendégház várja Önt is!

Tájékoztatunk, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudnod, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek rólad vagy böngészési szokásaidról, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával beleegyezel a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretnéd akkor az internetböngésződ beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Süti infó: Cookie tájékoztató | Adatvédelem: Adatkezelési tájékoztató

www.annaguesthouse.hu © 2018 - 2019

Fel az oldal tetejére